Mijn benadering van de zwangerschap, geboorte en kraamtijd is holistisch. Dit betekent dat ik zowel naar het fysieke en mentale en emotionele aspect van zwangerschap, geboorte en kraamtijd kijk. Daarin is het voor mij essentieel dat we de tijd hebben om elkaar te leren kennen en de verschillende aspecten van zwangerschap, geboorte en moeder/vaderschap ontdekken en bespreken.

We stemmen samen af hoe je wilt dat de zorg eruit ziet. Dat kan zijn zoals ‘standaard’: 12 consulten in de zwangerschap, de bevalling en 5 kraamvisites. Maar meer of minder is ook mogelijk, net waar jij behoefte aan hebt. Per keer kunnen we minimaal een uur de tijd nemen. Mijn praktijkruimte is in het Helicongebouw in Zeist (zie Contact) op maandag, donderdag en vrijdag (ook de avonden).

De momenten dat we elkaar zien in de zwangerschap, kun je invullen zoals jij dat wilt, met oefeningen, een massage, uitgebreide informatie, een draagconsult, ik kan mee met een consult naar het ziekenhuis wanneer dit nodig is. Tijdens de bevalling bied ik continue begeleiding. Dit betekent dat ik bij je / jullie ben en blijf vanaf het moment dat jullie dit wensen tot na de geboorte van je kindje. Ook als je kiest voor een overdracht aan de gynaecoloog voor of tijdens de bevalling.

Ik ben jullie vaste vroedvrouw en neem maximaal 4 vrouwen per maand aan. Hierdoor is mijn werkdruk laag en heb ik alle aandacht en tijd voor jullie. In mijn vakantie neem ik geen vrouwen aan. Mocht het in een uitzonderlijk geval voorkomen dat ik niet kan komen (door ziekte of overmacht): ik werk samen met vroedvrouwen die werken zoals ik: Elke Steinhilber, Daphne van der Putten en Tineke Okma.

Voor echo’s kun je momenteel terecht bij Verloskundigenpraktijk Fam of natuurlijk ergens anders als je dat liever wilt.

Naast de reguliere verloskunde heb ik ervaring met / kennis over:
doulazorgrebozomassageBengkung belly bindingSpinning babiesvoedingdragen van je kindje • verlies/rouw • miskraambegeleiding • menstruele cyclus • anticonceptie • echoscopie • wikkelen • massage