Hieronder kun je de ervaringen van een aantal moeders / vaders lezen met mij als vroedvrouw. Wil je ook je ervaring delen? Graag! Je kunt het naar mij mailen dan plaats ik het hier of op Zorgkaart Nederland of Facebook een review schrijven.


Het was voor ons een hele verademing nadat we laat in mijn zwangerschap zijn overgestapt van reguliere verloskunde naar Margot. We hadden daarvoor geen speciale reden, alleen dat we graag een natuurlijke bevalling wilden en op een of andere manier moesten we ons steeds verdedigen tegenover de standaardprotocollen en regels. Tijdens mijn eerste kennismaking met Margot was het dan ook een opluchting om een keer met een verloskundige te praten die dat begrijpt en weer een stukje magie weet terug te brengen in het hele proces naar de bevalling toe. Iemand die je weet te bekrachtigen in het proces richting ouderschap. Met gedegen ervaring en kennis durft zij haar positie als vroedvrouw in te nemen, ter ondersteuning van (nieuwe) ouders. Iets wat tot onze grote verdriet bijna niet meer mogelijk lijkt in een tijd waar alle focus ligt op risico’s en de bevalling gereduceerd lijkt tot een medische handeling. Terwijl de hele zwangerschap en de bevalling een ontzettend magisch en mooi proces kan zijn. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat Margot ons heeft willen bijstaan tijdens de bevalling. Ons bevalplan kon de deur uit, want we gingen met vertrouwen in elkaar richting de bevalling. Het woord dankbaar omvat niet de juiste lading om te beschrijven hoe onze ervaring is met Margot. De bevalling heeft ze uiteindelijk ook fantastisch begeleid. Het was absoluut geen makkelijke bevalling, maar ze was continu op de achtergrond aanwezig in alle rust. Dit gaf mij net dat beetje extra kracht (wat ik nodig had) om ons kindje zelf geboren te laten worden. Ik had alle vertrouwen in mezelf, maar met 2,5 uur persen waren er echt wel momenten dat ik het even moeilijk had. Zij wist dat ik er de kracht voor had en liet geen moment merken dat het best wel pittig was. Ze bracht haar ontspanning over op iedereen die aanwezig was, dat gaf het hele proces iets heel krachtigs. Het was ook heel mooi om te merken dat zij er ook echt van aan het genieten was. Uiteindelijk als ik terug kijk dan mag de bevalling wel stevig zijn geweest, er was ook heel veel humor, plezier, liefde en kracht. En dat is vooral wat bij blijft. Het voelt nog steeds als een magische begin voor ons als ouders, maar ook voor onze zoon.   

Margot is een echte professional met breed geöriënteerde kennis en ervaring. Zoals te merken valt, zouden wij haar zonder enige twijfel iedereen toewensen bij hun bevalling.   
Anne Ties, Grietje en Sam


Margot is een fijne, nieuwsgierige en ontspannen vroedvrouw. Met heel veel liefde voor de wondere wereld van haar vak, baby’s en ouders. Ze luistert, kijkt en deelt haar kennis. Daarnaast geeft ze de ruimte en vertrouwen om de zwangerschap en bevalling te beleven op een manier die bij jou/jullie past.
Lesja


Ik heb Margot leren kennen als een kundige, warme verloskundige. Ze neemt de tijd om te luisteren en doet dit met aandacht. Medisch inhoudelijk heeft ze veel actuele kennis, die verder reikt is dan de protocollen alleen. Met Margot kun je sparren over je wensen. Ze denkt met je mee in termen van kansen en mogelijkheden, zonder daarbij de medische risico’s uit het oog te verliezen.  Ze is erop gebrand om je tijdens de controles dusdanig te leren kennen, dat ze ook tijdens de bevalling zo veel mogelijk bij je aan kan sluiten. En áls het dan zo ver is… is ze rustig, helder, duidelijk en “in contact”. Dankjewel lieve Margot, voor wie je bent en wat je doet! Dit vak is je op het lijf geschreven.
Milou, moeder van 2 dochters


Ik heb Margot leren kennen tijdens de zwangerschap van m’n eerste kindje. Zo’n eerste zwangerschap is heel spannend en vaak heb je heel veel vragen en Margot nam echt de tijd voor je tijdens de spreekuren en nam alle twijfels weg. Ik voelde mij altijd erg op m’n gemak. Ze heeft niet alleen heel veel kennis van haar vak, maar is ook nog eens ontzettend gepassioneerd en enthousiast.
Margot heeft mij zo goed door de pittige bevalling heen geholpen. Ze wist dat ik liever geen medische bevalling wilde en ondanks dat het laatste deel van de bevalling niet geheel makkelijk ging, heeft ze er alles aan gedaan om mij zonder ingreep van medisch personeel te laten bevallen. Ze vertelde telkens wat er allemaal gebeurde en wat haar plan was en stemde alles met mij af. Ik vertrouwde volledig op haar, omdat ze zelf zo rustig was. Ze was, samen met m’n man, zo’n onwijs goede steun. 
Nogmaals bedankt, Margot, voor al je goede zorgen toen. Ik kijk er nog altijd heel positief (en trots) op terug. En dat is zeker ook mede dankzij jou! 
Bianca